awahlbom: (handklapp)
2016-10-20 05:00 pm
Entry tags:

Mitt liv just nu

Nu har Eva och jag bott ihop i tre månader. I och med inflyttningsfesten 24/9 känns det som om flytten till slut är över. Det här har annars uppfyllt nästan all vår lediga tid under ett halvår, men nu är vi äntligen i hamn och har ett fungerande hem. Allt är kanske inte perfekt – jag kunde önska att byggarbetarna utanför fönstret inte började slamra halv sju på morgonen – men på det stora hela trivs jag bättre med mitt liv än på mången god dag, kanske någonsin. Det gick lättare än någon av oss trodde att anpassa oss till sambolivet, och vi är mycket nöjda.

Naturligtvis finns det fortfarande saker som måste göras, mestadels ganska små som att sätta upp gardinstångsfästen och tavlor. Gästrummet är inte klart än; bl.a. måste vi skaffa en bäddsoffa så vi faktiskt kan inkvartera gäster där. Vidare ska jag dokumentera de sista resterna av datorsamlingen som dök upp under flytten så att jag kan lägga ut bortskänkesannonser på Facebook, gå igenom och göra mig av med gamla musiktidningar, slänga gamla tentor som jag inte tittat på de senaste 20 åren... Men nu har vi åtminstone plats till det.

I morse fick vi också schemat för stambytet. Eftersom de tar portarna i nummerordning och vi bor på nummer 60 tar det ett års arbete innan de kommer fram till oss; alltså kommer vi att få stambytt i januari-mars 2018. Det betyder att vi inte kan vänta, som vi från början hade tänkt, med att fixa belysningen på gästtoaletten (som de gamla ägarna verkar ha förstört), utan vi måste ordna belysning och badrumsskåp. Tre-fyra månader kan vi stå ut, 15-18 månader blir för mycket. Eva ska börja ringa runt till elektriker snart och begära in offerter för att fixa fungerande armaturer och ordna ett par uttag. (Elen ska också "stambytas". Kanske kan vi få trefas till spisen i samband med det?)

Nåja, kontentan är i alla fall att vi trivs tillsammans i vårt nya hem.

[SUMMARY IN ENGLISH: The move is finally over, we're mostly settled into our new home, and are feeling more content with our lives than in a long time, maybe ever.]
awahlbom: (music)
2012-11-19 11:00 pm
Entry tags:

[NaBloPoMo] Dag 19: Fratello Metallo

[Korrigerad 20 november pga HTML-fel.]
Video )
awahlbom: (cyber)
2012-11-18 11:13 pm
Entry tags:

[NaBloPoMo] Dag 18

Dagens aktivitet: [livejournal.com profile] rosenmynta och jag var på pajknytkalas, medförande en svamppaj, och åt paj tills magen stod i fyra hörn. (Mmmm pie.)

Sedan blev det just inte mycket mer gjort p.g.a. den resulterande pajkoman.
awahlbom: (rasputin)
2012-11-17 11:54 pm
Entry tags:

[NaBloPoMo] Dag 17

Inget vettigt gjort idag heller. Jag har satt in en del negativ från senaste halvåret i därför avsett album, laddat upp bilderna jag tog på Orbital i torsdags (vissa kräver röd-blå 3D-glasögon), nästan kommit igenom disken och pratat med [livejournal.com profile] thette och [livejournal.com profile] kjn, men annars blev det just inte mycket.

Hyfsat stor bild )
Orbital var för övrigt mycket trevliga att se och höra. Förutom en del klassiker som "Halcyon + On + On", "Belfast", "Impact" och "Chime" körde de också en myckenhet låtar från nya plattan Wonky, som jag köpte efteråt men inte hunnit lyssna in mig riktigt på än, och ett riktigt tungt och fint arrangemang av Doctor Who-temat. En väl använd torsdagkväll, på min ära.

Bonus: en japansk mormor och hennes katt.
awahlbom: (zombie)
2012-11-16 11:51 pm
Entry tags:

[NaBloPoMo] Dag 16

Nä, jag orkar inte skriva något idag. Jag går och lägger mig i stället.
awahlbom: (geeky)
2012-11-13 11:16 pm
Entry tags:

[NaBloPoMo] Dag 13

...Det var något jag hade tänkt skriva, men nu försvann det helt.

I stället kan jag meddela att jag för en dryg månad sedan skänkte bort åtta gamla grå Macar (fem av LC-typ, två Mac II och en otillförlitlig iMac DV från 2001), ett dussin gamla tangentbord, min sista tjockskärm och lite blandade Mac-tillbehör. Mycket mer plats i förrådet, och förhoppningsvis kom prylarna till någon glädje och/eller nytta någonstans.
awahlbom: (numbers)
2012-11-08 11:49 pm
Entry tags:

[NaBloPoMo] Dag 8: Kraftwerk

Vanligtvis välunderrättade källor, enkannerligen den officiella hemsidan, tillkännager att Kraftwerk ska ge åtta 3D-konserter i Düsseldorf under januari. Det är samma koncept som på MOMA i New York tidigare i år: varje kväll kör de alla låtar från ett av de åtta klassiska albumen (flera av låtarna hade faktiskt aldrig spelats live tidigare) samt de flesta andra klassiker, allt till ackompanjemang av 3D-grafik (glasögon delas ut till alla besökare).

Jag är osäker på om jag alls har råd eller möjlighet att åka ner dit, men det vore kul att se åtminstone en av spelningarna. (Att se alla åtta är inte en realistisk plan. Det kostar mer än jag kan avvara.)

[KORRIGERING: Ämnesraden ska naturligtvis lyda "Dag 8", inte "Dag 6".]
awahlbom: (the brain)
2010-08-12 06:04 pm
Entry tags:

Happy Birthday, [livejournal.com profile] thette!

A very happy birthday to my very, very dear friend [livejournal.com profile] thette!
awahlbom: (fanwank)
2010-01-27 02:05 pm

A Dalek fable in haiku form

GRAPES ARE OUT OF REACH
HIGH ACIDITY LIKELY
EXTERMINATE THEM!
awahlbom: (kapten)
2010-01-01 06:08 pm

2009

Another year over, and a new one just begun. It's getting to be a habit.

So, a short (at least by my standards) summary of 2009:
2009 )
So, to summarise: it's been a pretty rough year with deaths and layoffs and things like that, but it could have been much, much worse.

Best wishes for 2010, everyone, and thanks for making 2009 a decent year against all odds!