awahlbom: (handklapp)
Anders Wahlbom ([personal profile] awahlbom) wrote2016-10-20 05:00 pm
Entry tags:

Mitt liv just nu

Nu har Eva och jag bott ihop i tre månader. I och med inflyttningsfesten 24/9 känns det som om flytten till slut är över. Det här har annars uppfyllt nästan all vår lediga tid under ett halvår, men nu är vi äntligen i hamn och har ett fungerande hem. Allt är kanske inte perfekt – jag kunde önska att byggarbetarna utanför fönstret inte började slamra halv sju på morgonen – men på det stora hela trivs jag bättre med mitt liv än på mången god dag, kanske någonsin. Det gick lättare än någon av oss trodde att anpassa oss till sambolivet, och vi är mycket nöjda.

Naturligtvis finns det fortfarande saker som måste göras, mestadels ganska små som att sätta upp gardinstångsfästen och tavlor. Gästrummet är inte klart än; bl.a. måste vi skaffa en bäddsoffa så vi faktiskt kan inkvartera gäster där. Vidare ska jag dokumentera de sista resterna av datorsamlingen som dök upp under flytten så att jag kan lägga ut bortskänkesannonser på Facebook, gå igenom och göra mig av med gamla musiktidningar, slänga gamla tentor som jag inte tittat på de senaste 20 åren... Men nu har vi åtminstone plats till det.

I morse fick vi också schemat för stambytet. Eftersom de tar portarna i nummerordning och vi bor på nummer 60 tar det ett års arbete innan de kommer fram till oss; alltså kommer vi att få stambytt i januari-mars 2018. Det betyder att vi inte kan vänta, som vi från början hade tänkt, med att fixa belysningen på gästtoaletten (som de gamla ägarna verkar ha förstört), utan vi måste ordna belysning och badrumsskåp. Tre-fyra månader kan vi stå ut, 15-18 månader blir för mycket. Eva ska börja ringa runt till elektriker snart och begära in offerter för att fixa fungerande armaturer och ordna ett par uttag. (Elen ska också "stambytas". Kanske kan vi få trefas till spisen i samband med det?)

Nåja, kontentan är i alla fall att vi trivs tillsammans i vårt nya hem.

[SUMMARY IN ENGLISH: The move is finally over, we're mostly settled into our new home, and are feeling more content with our lives than in a long time, maybe ever.]
kjn: (Default)

[personal profile] kjn 2016-10-20 05:12 pm (UTC)(link)
Kul att allt verkar falla på plats! Och de gamla ägarna verkar ha varit riktiga stolpskott (men det såg vi redan vid vår "besiktning").